Vietnamesisk-inspirert rispapirpizza med marinerte svinestrimler og speilegg
- Banh Mi
- 14. mai
- 2 min lesing
En smakfull fusion av Vietnams gatekjøkken og pizza – sprø rispapirbunn, saftig svinekjøtt, friske råvarer og et perfekt speilegg på toppen.
Vietnamesisk pizza - Ingredienser
Rispapirbunn:
2 runde rispapir (Ø ca. 20–22 cm)
1–2 ss nøytral olje (raps eller solsikke)
Marinert svinekjøtt:
75 g svinekjøtt (f.eks. nakkekotelett eller svinekoteletter), skåret i tynne strimler
1 ts fiskesaus
1 ts soyasaus
½ ts brunt sukker
½ hvitløksfedd, finhakket
½ ts revet ingefær
Picklede grønnsaker:
¼ gulrot, strimlet
¼ liten daikon (hvit reddik), strimlet
1 ss riseddik
1 ts sukker
1 ss lunkent vann
Topping og garnityr:
1 egg
1 ss sriracha- eller chilimajones (bland majones med ønsket mengde sriracha)
1 vårløk, i tynne skiver
En liten neve fersk koriander eller thai-basilikum
Eventuelt et dryss knuste peanøtter
Rispapirbunn:
2 runde rispapir (Ø ca. 20–22 cm)
1–2 ss nøytral olje (raps eller solsikke)
Marinert svinekjøtt:
75 g svinekjøtt (f.eks. nakkekotelett eller svinekoteletter), skåret i tynne strimler
1 ts fiskesaus
1 ts soyasaus
½ ts brunt sukker
½ hvitløksfedd, finhakket
½ ts revet ingefær
Picklede grønnsaker:
¼ gulrot, strimlet
¼ liten daikon (hvit reddik), strimlet
1 ss riseddik
1 ts sukker
1 ss lunkent vann
Topping og garnityr:
1 egg
1 ss sriracha- eller chilimajones (bland majones med ønsket mengde sriracha)
1 vårløk, i tynne skiver
En liten neve fersk koriander eller thai-basilikum
Eventuelt et dryss knuste peanøtter
Slik gjør du det
Mariner svinekjøttet
Bland fiskesaus, soyasaus, brunt sukker, hvitløk og ingefær i en bolle.
Vend svinestrimlene i marinaden, og la stå i minst 10 minutter.
Lag quick-pickles
Ha strimlet gulrot og daikon i en liten skål.
Rør sammen riseddik, sukker og lunkent vann til sukkeret er oppløst. Hell over grønnsakene og la trekke mens du forbereder resten.
Stek svinekjøttet
Varm en tørr panne på middels høy varme.
Stek de marinerte svinestrimlene raskt til de er gyllne og gjennomstekte, 2–3 minutter. Sett til side.
Forbered rispapirbunnen
Varm oljen i en non-stick-panne på middels varme.
Legg ett rispapir flatt i pannen. Etter ca. 30–45 sekunder vil det begynne å boble og bli sprøtt langs kantene.
Bygg pizzaen
Med rispapiret fortsatt i pannen:
Pensle et tynt lag chilimajones over bunnen.
Fordel de varme svinestrimlene jevnt utover.
Tøm av laken fra de picklede grønnsakene og fordelt dem over kjøttet.
Speilegg på toppen
Knekk egget forsiktig midt på “pizzaen”.
Skru ned varmen litt, legg på lokk, og la steke til eggehviten er helt stiv, men plommen fortsatt rennende (ca. 2–3 minutter).
Pynt og server
Strø over vårløk, koriander eller thai-basilikum, og eventuelt et lite dryss knuste peanøtter.
Skjær i 4–6 biter og server umiddelbart mens bunnen er sprø og eggeplommen perfekt rennende.
Tips & variasjoner
Vegetarisk alternativ: Bytt svinekjøtt med marinert tofu eller tempeh, og erstatt fiskesaus med soyasaus + en skvett sitronsaft.
Ekstra umami: Smør et tynt lag leverpostei eller pate på rispapiret før chilimajones for en klassisk bánh mì-vri.
Frisk crunch: Tilsett bønnespirer eller finstrimlet rødkål sammen med de picklede grønnsakene.
Sterk variant: Dryss over knust tørket chili eller noen dråper Sriracha rett før servering.
Prøv denne nye, vietnamesisk-inspirerte rispapirpizzaen neste gang du vil imponere med noe lettvint, → smakfullt og utrolig instagramvennlig!