top of page

Vietnamesisk-inspirert rispapir­pizza med marinerte svinestrimler og speilegg

  • Forfatterens bilde: Banh Mi
    Banh Mi
  • 14. mai
  • 2 min lesing

En smakfull fusion av Vietnams gatekjøkken og pizza – sprø rispapirbunn, saftig svinekjøtt, friske råvarer og et perfekt speilegg på toppen.


Vietnamesisk pizza - Ingredienser


Rispapirbunn:

  • 2 runde rispapir (Ø ca. 20–22 cm)

  • 1–2 ss nøytral olje (raps eller solsikke)

  • Marinert svinekjøtt:

    • 75 g svinekjøtt (f.eks. nakkekotelett eller svinekoteletter), skåret i tynne strimler

    • 1 ts fiskesaus

    • 1 ts soyasaus

    • ½ ts brunt sukker

    • ½ hvitløksfedd, finhakket

    • ½ ts revet ingefær

  • Picklede grønnsaker:

    • ¼ gulrot, strimlet

    • ¼ liten daikon (hvit reddik), strimlet

    • 1 ss riseddik

    • 1 ts sukker

    • 1 ss lunkent vann


  • Topping og garnityr:

    • 1 egg

    • 1 ss sriracha- eller chilimajones (bland majones med ønsket mengde sriracha)

    • 1 vårløk, i tynne skiver

    • En liten neve fersk koriander eller thai-basilikum

    • Eventuelt et dryss knuste peanøtter

  • Rispapirbunn:

    • 2 runde rispapir (Ø ca. 20–22 cm)

    • 1–2 ss nøytral olje (raps eller solsikke)

  • Marinert svinekjøtt:

    • 75 g svinekjøtt (f.eks. nakkekotelett eller svinekoteletter), skåret i tynne strimler

    • 1 ts fiskesaus

    • 1 ts soyasaus

    • ½ ts brunt sukker

    • ½ hvitløksfedd, finhakket

    • ½ ts revet ingefær

  • Picklede grønnsaker:

    • ¼ gulrot, strimlet

    • ¼ liten daikon (hvit reddik), strimlet

    • 1 ss riseddik

    • 1 ts sukker

    • 1 ss lunkent vann

  • Topping og garnityr:

    • 1 egg

    • 1 ss sriracha- eller chilimajones (bland majones med ønsket mengde sriracha)

    • 1 vårløk, i tynne skiver

    • En liten neve fersk koriander eller thai-basilikum

    • Eventuelt et dryss knuste peanøtter


      Vietnamesisk pizza


Slik gjør du det

  1. Mariner svinekjøttet

    • Bland fiskesaus, soyasaus, brunt sukker, hvitløk og ingefær i en bolle.

    • Vend svinestrimlene i marinaden, og la stå i minst 10 minutter.

  2. Lag quick-pickles

    • Ha strimlet gulrot og daikon i en liten skål.

    • Rør sammen riseddik, sukker og lunkent vann til sukkeret er oppløst. Hell over grønnsakene og la trekke mens du forbereder resten.

  3. Stek svinekjøttet

    • Varm en tørr panne på middels høy varme.

    • Stek de marinerte svinestrimlene raskt til de er gyllne og gjennomstekte, 2–3 minutter. Sett til side.

  4. Forbered rispapirbunnen

    • Varm oljen i en non-stick-panne på middels varme.

    • Legg ett rispapir flatt i pannen. Etter ca. 30–45 sekunder vil det begynne å boble og bli sprøtt langs kantene.

  5. Bygg pizzaen

    • Med rispapiret fortsatt i pannen:

      1. Pensle et tynt lag chilimajones over bunnen.

      2. Fordel de varme svinestrimlene jevnt utover.

      3. Tøm av laken fra de picklede grønnsakene og fordelt dem over kjøttet.

  6. Speilegg på toppen

    • Knekk egget forsiktig midt på “pizzaen”.

    • Skru ned varmen litt, legg på lokk, og la steke til eggehviten er helt stiv, men plommen fortsatt rennende (ca. 2–3 minutter).

  7. Pynt og server

    • Strø over vårløk, koriander eller thai-basilikum, og eventuelt et lite dryss knuste peanøtter.

    • Skjær i 4–6 biter og server umiddelbart mens bunnen er sprø og eggeplommen perfekt rennende.

Tips & variasjoner

  • Vegetarisk alternativ: Bytt svinekjøtt med marinert tofu eller tempeh, og erstatt fiskesaus med soyasaus + en skvett sitronsaft.

  • Ekstra umami: Smør et tynt lag leverpostei eller pate på rispapiret før chilimajones for en klassisk bánh mì-vri.

  • Frisk crunch: Tilsett bønnespirer eller finstrimlet rødkål sammen med de picklede grønnsakene.

  • Sterk variant: Dryss over knust tørket chili eller noen dråper Sriracha rett før servering.

Prøv denne nye, vietnamesisk-inspirerte rispapir­pizzaen neste gang du vil imponere med noe lettvint, → smakfullt og utrolig instagramvennlig!

 
 
bottom of page